Betelepült vállakozások

 • RecyPet Hungária Kft.

  Az élelmiszeripari PET műanyaghulladék újrahasznosító innovációs központ létrehozásával a társaság célja egy olyan élelmiszer- környezetipari ágazati fejlesztési központ létrehozása, amely helyszínt, kutatási bázist biztosít azon innovatív kutató és fejlesztő cégek, kutatók, valamint felsőoktatási hallgatók részére, akik az élelmiszeripar és a hulladékgazdálkodás interdiszciplinális kapcsolódási pontjain tevékenykednek, kutatnak.

  A fejlesztés három fő elemből épül fel:

  - Innovációs Központ kialakítása

  - Kutatásfejlesztést szolgáló eszközbeszerzések, melyek egy komplex technológiai sorrá állnak össze. Ez a technológiai sor egy PET műanyagpalack újrahasznosító, vagyis regranulátum készítő.

  - IT fejlesztések (hardver és szoftver)

  A fejlesztés eredményeképpen a cég 50 új munkatársat kíván a projekt fenntartási idejében foglalkoztatni.

  Az a cél, hogy 2013. év végére felépüljön egy 4600 nm-es nettó alapterületű, kétszintes Innovációs Központ, mely komoly alkalmazott K+F+I tevékenység végzésére, akár kihelyezett képzésekre (ld. előadó terem) lesz alkalmas, és a legmodernebb gyártástechnológia alkalmazásával egyetemi képzések színteréül szolgál. A tervezett épület egy közel 25.600 nm-es telken, szabadon álló beépítéssel valósul meg.

  Letöltések :

  index.jpg 0MB
  letöltés
  Esettanulmány fotótár :
 • Elektronikai Hulladékhasznosító Kft.

  Beépített terület: 10.115 m2

  Építés kezdete: 2013. március

  Átadás: 2014. március 18.

  Tevékenység: Elektronikai hulladék feldolgozás

  Új munkahelyek:

  Jelenleg: 76 fő foglalkoztatása

  Teljes tervezett létszám: 170 fő

  Az Elektronikai Hulladékhasznosító Központ elnevezésű beruházás azért jött létre, hogy a háztartásokban és intézményekben elhasználódott, üzemképtelen vagy feleslegessé vált elektromos és elektronikai berendezéseket biztonságosan és hatékony hasznosítsa.

  A projekt egyedülálló abban a tekintetben is, hogy az elektronikai hulladékok feldolgozásának nem csak egy szeletét végzi, hanem a bontástól a teljes szétválasztásig és másodnyersanyag gyártásig, illetve energiatermelésig komplexen megoldja a problémát.

  Az üzem kapacitása napi szinten 90 tonna, éves szinten 4000 tonna hűtőgép és 18 000 tonna egyéb elektronikai és elektromos hulladék feldolgozása, mely Magyarország teljes e-hulladékának mintegy 30 %-át jelenti.

  Letöltések :

  images.jpg 0MB
  letöltés
  Esettanulmány fotótár :
 • Penny Market

  Csarnok alapterülete : 18.300 m2
  Irodaterület : 400 m2
  Kivitelezés kezdete : 2007. november
  Átadás : 2008. július
  Beköltözés : 2008. július
  Ügylet : ingatlanvásárlás
  Tevékenység : kelet-magyarországi logisztikai elosztó központ

  A logisztikai központ az S+R Kft. beruházása, üzemeltetője a Penny Market Kft. Az engedélyeztetés folyamatát, majd a közművesítést a Karcagi Ipari Park Kft. hajtotta végre. A német REWE csoport tulajdonában lévő, Penny Market Európa egyik vezető diszkontlánca, mely hazánkban 189 üzlettel rendelkezik. Karcagon második hazai logisztikai ellátó központjuk épült fel.

  Az áruházlánc célja volt, hogy olyan lokációt találjanak, ahonnan a Csongrád és BAZ megyei üzletei egyaránt kiszolgálhatóak. A karcagi alközpontban 150 főt foglalkoztatnak, itt történik az áruk elosztásán túl a nemzetközi és hazai beszállítóktól érkezőt áruforgalom kereskedelmi előkészítése is.

  Képek a Penny Market csarnokátadójáról 
  Tekintse meg a Penny Market beruházást képekben

  Esettanulmány fotótár :
Bővebben

Elhelyezkedés

Bővebben

Fotótár