Az ipari parkról

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye lakóinak száma mintegy 390.000 fő. A jászberényi, a karcagi, a kunszentmártoni, a mezőtúri, a szolnoki, a tiszafüredi és a törökszentmiklósi kistérség összetartozó történelmi, gazdasági, kulturális és idegenforgalmi területek.

A megye gazdaságában fokozatosan növekszik a kis-és középvállalkozások súlya.

Jelenleg a megyében 12 ipari park, egy ipari zóna és egy vállalkozási övezet működik. Az ipari parkokban közel 590 hektáron működő cégek mintegy 5.000 főt foglalkoztatnak. Megfigyelhető továbbá a multinacionális vállalatok megjelenése és dinamikusan növekedése (Samsung, Carrier, Electrolux, Claas, stb.). Jól képzett, fiatal és piacképes munkaerő, és fejlett infrastruktúra várja a befektetőket.

Karcag

Karcag az Észak-Alföld Régió centrumában, a 4-es számú autóút mellett , 60 km-re az M35-ös autópályától helyezkedik el. A város lakossága 22.000 fő. Karcag komoly élelmiszeripari gazdasági erővel bír; 33.000 hektáros mezőgazdasági területén több mint 10.000 tonna gabonafélét termelnek. A Régió 1.5 millió hektáros területe Magyarország legfőbb gyümölcs- és növénytermő vidéke. Karcag és a Régió Magyarország vezető baromfi- és állattenyésztő területe.

A régióban található nagyvállalatok (GE, Jabil Circuit) mellett számos élelmiszeripari vállalat telepedett le Karcag vonzáskörzetében. Több mint 1000 mezőgazdasági munkavállalót foglalkoztat az AGrosprint (mirelit áru) vagy az Üllőparti Ökotanya.

Oktatás és munkaerő

A karcagi kistérség lakossága 57.000 fő, míg az Észak-Alföld Régiónak összesen 1.5 millió lakosa van. A középiskolai (élelmiszeripari, egészségügyi és gépészeti) valamint az egyetemi képzések (Szolnok, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen) a potenciális képzési igényeket teljes mértékben lefedik. A Debreceni Egyetem mindössze 60 km távolságra található Karcag városától. Magyarország egyik legjelentősebb egyetemén magas szintű élelmiszeripari képzés folyik, melynek mezőgazdasági és élelmiszeripari kutató és fejlesztő központja Karcagon található. Ezen felül folyamatosak a városban a képzések – átképzések. Felismerve a lokális tudás jelentőségét, a karcagi élelmiszeripari képzés fejlesztésében a jövőben aktív szerepet vállal a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Megközelítés

A Karcagi Ipari Park a transz-európai folyosórendszer (TEN-T korridor) Budapest - Szolnok - Románia irányú vonalán, a 4. számú főút két oldalán, a város dél-keleti részén található. Az ipari park közvetlen szomszédságában halad el a Budapest - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony kiemelkedő forgalmú 100. számú törzsvasútvonal, valamint a Tiszafüred - Karcag vonal. Az ipari park melletti karcagi rendező-pályaudvar alkalmassá teszi a területet erőteljes intermodális teherforgalom lebonyolítására.

Határátkelők távolsága

Ukrajna (Záhony): 184 km

Szlovákia (Tornyosnémeti): 175 km

Románia (Ártánd): 74 km

Ausztria (Hegyeshalom): 341 km

Nagyvárosok

Budapest: 180 km

Szolnok: 70 km

Debrecen: 66 km

Nyíregyháza: 114 km

 

Kunmadarasi Repülőtér: 18 km

Debreceni Nemzetközi repülőtér: 70 km

Budapest, Liszt Ferenc Repülőtér: 154 km

 

Szolgáltatások

  • Üzemeltetés
  • Projektmenedzsment
  • Interim menedzsment
  • Társaságalapítással kapcsolatos teendők intézése
  • Pénzügyi-, számviteli-, adótanácsadás
  • Pályázati anyagok elkészítése, pályázati lobbizás
  • Jogi tanácsadás
  • Munkaerő szervezés, oktatás
Bővebben

Elhelyezkedés

Bővebben

Fotótár